Saturday, 21 April 2012

DIY | Cute Fabric Flower Ring

Beauty, isn't it?

Lets Get Started! :)

Bahan2 nya adalah..:

  

  • Scrap fabric : Saya guna chiffon. Nampak lebih elegant gitu. I used big 1.5 x 9 inches for the flower. Boleh tambah lebar untuk bunga yang lebih besar dan smaller 0.5 x 9 inches untuk membalut cincin. ( you will understand why later ;) )
  • Needle and thread : a must!

  • Cheap ring : I got it from jajan yang keropoknya tak sedap langsung!! nama dia Ali Baba. hehe lebih2 jajan untuk birthday Yasmin. YOu can use any ring, plastic, key chain ring, or kawat di bentuk jadi ring pun takpe.
  • Diamonds or button for embellishments. I prefer bling bling D. hehe
  • Glue gun : caution.
 

Mula2, take BIG scrap fabric


Kemudian, jelujur, running stitch til end of fabric.


When you reach at the end, pull thread to gather fabric to make circle shape. Adjust cantik2..


Cantum the ends. Jahit mati. Jadi dia akan stay macam dalam gambar.



Sekarang balut cincin kita yang tak sampai seposen tu.. hehe with SMALLER scrap fabric, hot glue at the end.


Ready with ring, now, flip over the flower, so the good side face up.

Next is embellishments. To stick the diamond, you need candle and a pair of tweezers. Burn the bottom of diamond (untuk cairkan gam kat belakang diamond). Be very careful with the candle..


Immediately after that, stick them on the flower.. SEE...?


Done with that, we do this:


With glue gun :)

aaannnnddd..... TADAAAA......


Give yourself a big clap!!
Enjoy making it with different fabric.. different flower.. macam kat sini. I'll think of other flowers to make next time, k?
Have great weekend! :)

No comments: